trage administratie ? Niet echtDeze post werd dus blijkbaar toch niet gedelete door blogger...


Vorige week ben ik na 3 dagen intense voorbereiding mijn praktisch rij-examen gaan afleggen. Ik was er (uiteraard) door zonder opmerkingen. Omdat ik op donderdag geen tijd had om langs het stadhuis te gaan voor mijn definitief rijbewijs ben ik vrijdag geweest.

Ik heb verhalen gehoord van mensen die urenlang in de rij moesten staan voor futuliteiten, maar ik heb dat zelf niet ervaren. Ik was binnen en buiten in 20 minuten, eindelijk verlost van mijn L.

Een pluim voor de administratie van het stadhuis in Leuven !!

De fotografe waar ik mijn pasfotos heb laten maken is echter een ander verhaal. Om 1 of andere reden duurt het ontwikkelen van die pasfotos 1 uur. Ik dacht dat dat misschien kwam doordat die fotos moesten ontwikkeld worden en zo, totdat de fotografe mij vlak na het trekken van de foto het schermpje van haar camera liet zien en vroeg of die foto OK was.

...

Waarom, als die foto digitaal is, duurt het een volledig uur voordat ik die foto kan meenemen ? Waar ik vroeger ging, werden pasfotos gewoon getrokken met een aangepast Polaroid fototoestel. Binnen en buiten in 3 minuten. Nu heb ik 1.5u moeten wachten op 4 pasfotos die dan nog digitaal getrokken zijn ook... Achteruitgang van de vooruitgang.

Nu ik er zo over denk, waarom heb ik eigenlijk pasfotos nodig ? Ik heb toch een digitale identiteitskaart met daarop een digitale foto ? Pfff