terug naar school

Omdat ik in Engeland zat, heb ik er eerste 2 lessen van het jaar gemist. Deze week waren dus mijn eerste 2 lessen van het jaar. Maandag automechanica en dinsdag lassen.

Automechanica was best wel gezellig. Het leek meer op een vragenronde dan een echte les, maar dat was misschien de bedoeling. Ik heb alleszins veel bijgeleerd over hoe een motor werkt en hoe banden bvb in mekaar zitten.

De les lassen was veel minder theorie. Ik had verwacht om toch iets van achtergrond te horen te krijgen, maar dat was dus niet het geval. Na een half uurtje, waarbij de vorige les overlopen werd in sneltreinvaart, zijn we effectief aan het lassen gegaan. Daar heb ik mij dan direct kunnen uitleven en alle dingen die ge zeker niet moogt doen, aan de lijve ondervinden waarom.

Zoals verwacht moet ik voor beide vakken wat materiaal kopen. Geen cursussen, hetgeen voor mij iets nieuws is. Ik ben dan ook geen technische scholing gewoon...

Vandaag ben ik in Metaleuven al het materiaal gaan kopen dat ik voor lassen nodig heb: een katoenen werkpak, veiligheidsschoenen, een veiligheidsbrol en een paar leren handschoenen. Dat alles voor 92 euro (inclusief 10% KULeuven korting)

Het materiaal voor automechanica kan nik via het VTI bestellen, en dat is ook wat ik ga doen aangezien ik dat materiaal zo goedkoop niet kan krijgen (zelfs met korting)

Uit interesse ben ik vandaag ook samen met noot naar de oldtimerbeurs gaan zien in de Brabanthal. Voor 10 euro inkom had ik toch wel iets beter verwacht, maar het was toch wel tof.

PS: oh ja, ik heb nu ook weer een studentenkaart ;)