Dag 5 & 6

Ik ga stoppen met elke dag te bloggen denk ik.

Gisteren ben ik wat in Leuven gaan rondhangen, het was tenslotte prachtig weer. De bedoeling was dat ik naar Die Hard 4.0 ging kijken. Ik was dat woensdag en donderdag ook al van plan, maar doordat mijn fiets kapot was, moest ik met de bus en dan is het wel lastig om ergens op tijd te komen...

Heel de week speelde Die Hard 4.0 om 13.45, dus gisteren ga ik naar de supercity (met de bus ! 1.5 euro dankuwel) tot ginder. Blijkt dat die film op vrijdag pas om 19.45 begint. Dat is leuk... Ondertussen dan maar mijn tapijt thuis gekuist (met Vanish, da lijkt echt wel te werken) en mijn fiets "gemaakt". Die was niet eens kapot precies, het leek erop dat iemand mijn band had platgezet.

Alleszins, om 19.45 naar de supercity. Tegenwoordig staat er op elk ticket een rij- en zetelnummer. Ik zat op rij 12, zetel 14. Om 19.46 toen ik binnenkwam zat de zaal voor 1/3e vol. Rij 12, zetel 14 was ergens pal middenin die mensenzee, dus ik ben dan maar ergens anders gaan zitten (rij 8 is best doenbaar). Waarom kinepolis dat genummerd systeem juist ingevoerd heeft weet ik niet, maar ik durf wedden dat het meer met winstbejag dan met klantvriendelijkheid te maken heeft. Een geniale zet voor de marketingafdeling. Ik ben alvast van plan om dit debiel systeem keer op keer te boycotten. Als ik in de weg zit, vragen ze maar dat ik wat opschuif.

Anyway, een film die om 19.45 begint wilt dus zeggen: eerst nog een kwartier reclame. Weer een goeie move van Kinepolis. In't vervolg kom ik dan 10 minuten later, dan staat er minder volk aan de kassa.

Die Hard 4.0 is trouwens een goeie film die de gepercipieerde hedendaagse state-of-mind van de Amerikanen heel goed weergeeft.

[Update]
Oh ja, gisteren dus ook wat gaan lopen en vandaag was ik van plan te gaan fitnessen, maar de Univfit is dicht vandaag. Vandaag dus wat lopen en morgen fitness. Ik ga waarschijnlijk terug telkens 1u fietsen, want dat verstookt bangelijk veel calorien.

[Nog een update]
Terwijl ik opzocht hoeveel kalorien verbrand moeten worden per gram vet, kwam ik per ongeluk op deze site: http://www.pponline.co.uk/encyc/0895.htm
Dit site gaat over de "Fat Burning Zone", een trainingsritme waarbij enkel vet verbrand wordt. Die zone wordt bereikt bij een laag trainingsritme en wordt blijkbaar veel verkozen over een hoog trainingsritme. Nochtans is een hoog trainingsritme veel interessanter omdat er meer calorien verbrand worden (maar minder calorien uit vet afkomstig). In kort dus: beter lange tijd intens dan lange tijd rustigaan trainen, maar dat wist ik al ;)

Om 1kg vet te verbranden zijn trouwens 7800kcal nodig. Door een uur te fietsen verbrand ik gemiddeld 600 a 700 kcal, dat is dus ongeveer 80gr vet. Op een week zou dat een halve kilo zijn... Misschien moet ik voor 2u fietsen per dag gaan ;)