weer een jaartje ouder

't is weer die tijd van het jaar. Donderdag ben ik nog eens een jaartje ouder geworden (bedankt aan iedereen die eraan gedacht heeft :)

Vorige week dinsdag (26ste juni) had ik mijn laatste rijles en woensdag was volgeboekt. Ik had mij voorgenomen om op donderdag vrijaf te nemen en mijn voorlopig rijbewijs te gaan halen.

Om 7u15 loopt de wekker af... Niet mijn wekker... Die van Tristan, die er niet was. Ik ben dan maar opgestaan, en heb die wekker geannihileerd. Omdat ik dan toch opgestaan was, dacht ik snel door te gaan naar Kapelle op den Bos, maar ik ben blijven plakken bij het lezen van verschillende interessante sites (waaronder http://www.epanorama.net, http://www.hektor.ch en http://www.makezine.com)

Tegen 10u ben ik dan vertrokken.

Op donderdag 28 juni begon Rock Werchter en het station Leuven is daarvoor de laatste treinhalte. Om 10u liep het station vol van jongeren met rugzak en tent. Werchter is een van die zaken die ik graag eens had meegemaakt, maar dat moet dan maar ten vroegste volgend jaar.

Het was vorige week ook de laatste week school voor vele kindjes en dat heb ik kunnen merken. Juist nadat ik opgestapt was op de trein, stond er een hele lagere school op het perron. Blijkbaar hadden ze een hele wagon afgehuurd, maar is die reservatie ergens verloren geraakt. Met als resultaat dat er in de wagon waar ik zat, een stuk of 20 kindjes bijkwamen (2 vlak naast mij, 3 recht voor mij).

Allemaal dolenthousiast, want ze gingen naar Planckendael. 't Is echt grappig (en wat hartverwarmend) om zo'n klein kindjes enthousiast te zien doen. Allemaal int 1ste leerjaar ofzo en omter hardst proberen de headlines van de krant te lezen :)

Oh ja, een treinticket heen en terug van Leuven naar Kapelle op den Bos kost 8.80 euro. Een busticket van bij mij tot aant station kost 1.5 euro, terugweg zelfde kost. Dus in totaal 11.80 euro om effe nar huis te gaan.

Ik kwam in Kapelle op den Bos aan om iets voor 12. Het gemeentehuis sluit tussen 12u en 13u. Pech dus! Donderdag is ook marktdag in Kapelle op den Bos en dat was al enorm lang geleden dat ik daar nog is heb rondgelopen. Spijtig wel dat de markt enkel in de voormiddag is en dat de marktkramers hun standjes al aan het afbreken waren. Maar ik heb toch nog eens zo een goeie markt-hamburger kunnen eten. Dat op zich is al de moeite :)

Iets later terug naar het gemeentehuis, dienst bevolking. Men had mij verteld dat een voorlopig rijbewijs omruilen maar 10-15 minuten duurt. Dat is buiten de administratie in Kapelle op den Bos gerekend blijkbaar! Na een paar keer mijn handtekening gezet te hebben, hoor ik "Ge moogt dat morgen komen afhalen". Boink.

Mijn effe-over-en-weer trip werd dus een overnachting.

Ik had mijn zusje Flo ook beloofd om naar haar proclamatie te gaan die dag (Al mijn broertjes en zusjes zijn er trouwens door op hun examens, behalve Murphy, die een B-attest heeft zoals verwacht. Die moest zowieso zijn jaar opnieuw doen om van richting te kunnen veranderen). De proclamatie was eigenlijk saai zoals verwacht, maar ik heb nu eens een Mechelse technische school van de binnenkant gezien. Tot mijn verrassing is er dus ook autochtone jeugd in Mechelen dat geen krapuul is :) Blijkbaar was ongeveer de helft van de leerlingen van een niet-belgische nationaliteit. De leerkrachten waren daar trouwens ook veel losser in omgang met de studenten. Ik kan mij niet herinneren dat dat op het STK ook zo was. 't Was dan ook de proclamatie van het laatste jaar en ik ben naar die van mijn jaar niet naartoe geweest.

Donderdagavond dus laat gaan slapen (op de zetel) en vroeg opgestaan en mijn rijbewijs gaan halen int gemeentehuis. Nu mag ik dus zelf rondrijden met mijn Twingoke en dat ga ik vandaag ook doen.

Ik heb daarstraks alle papieren bij mekaar gezocht en straks plak ik nog de L op mijn achterruit. Het eerste dat ik ga doen, is naar LUDIT rijden en daar de projector halen die al een week op mijn buro staat te wachten op vervoer. Daarna rij ik nog 2 keer terug om 4 computers op te pikken. 3 keer over en weer naar LUDIT is al goeie oefening. Ik ben daarna nog van zin om eens langs Aitec te gaan om na te vragen of ze microcontrollers en bijhorende kits verkopen.

Maar dat is dus allemaal voor straks.