prettige vaderdag op verkiezingen 2007

Wie het moest gemist hebben, het is naast de federale kiesdag ook vaderdag vandaag.
Ik ben vanmorgen om 6u opgestaan om mij zo snel mogelijk naar Kapelle-op-den-Bos te begeven, omdat ik mij daar vrijwillig wou aanbieden als bijzitter. Het is niet gelukt :( Er waren genoeg mensen komen opdagen.

Maar geen ramp: het was vandaag ook vaderdag, dus ik was bij de bakker voordat de koffiekoeken uitverkocht waren.

Tot mijn niet-verrassing ontplooiden de verkiezingsresultaten zich vandaag grotendeels zoals ik had verwacht: VLD en SPA kregen slaag van de kiezer voor hun wanbeleid de laatste 8 jaar, groen krijgt wat meer stemmen door de film van Al Gore en CD&V komt als winnaar uit de bus. Tot zover mijn correcte voorspelling.

Wat ik niet had voorspeld was het succes van Lijst De Decker, aangezien ik dacht dat ze de kiesdrempel niet zouden halen. Dat lijkt op dit moment wel zo te zijn (21.45u). Ook mijn voorspelling dat Vlaams Belang voor de eerste keer geen stemmen zou bijkrijgen (door hun geringe media-aandacht en concurrentie van LDD), lijkt niet juist. Op dit moment zijn ze nog 2.5% gestegen tegenover 2003, maar hebben dan weer 1 zetel minder ?! (van 18 naar 17). Ik ben niet echt zeker wat ik daarvan moet maken. Eerder vandaag stond het verschil nog op 4.5%, dan 3.6%, dan nog wat minder, nu nog slechts 2.5%.
Ik hoop stiekem dat dat tot een negatief verschil zakt. Niet omdat ik ze uit politieke overwegingen wil zien verliezen (democratie is democratie), maar omdat ik een weddenschap heb afgesloten met Spie dat het Vlaams Belang bij deze verkiezingen niet vooruitgaat. En ik wil mij nog wel eens laten trakteren in de Lodge door Spie ;)

[update 23:20]
nog maar 1.6% :)