nog 2 rijlessen voorbij

Gisteren en vandaag heb ik mijn volgende 2 rijlessen gehad.

Tijdens de rijles gisteren zijn we naar de carwash geweest, dan heb ik dat ook eens gedaan. Blijkbaar is het de gewoonte bij Mercator om alle leerlingen die 20u les volgen, eens langs de carwash te sturen. Ik krijg er ook direct een klantenkaart bij voor die carwash, everybody wins...

Na de carwash hebben we lang toertjes gereden in kleine straatjes, met als doel mij kruispunten te laten oefenen. Ik ben nogal voorzichtig (soms te voorzichtig) in het verkeer, en daar moet ik vanaf. Ook snel terugschakelen naar 2de (of soms 1ste) om een kruispunt te nemen, is iets waar ik nog veel moest op oefenen.

De rijles van vandaag had een paar nieuwe elementen. Ik heb namelijk op de autostrade gereden, een tunnel genomen, en maneuvers gedaan op een oefenterrein.

Hier zijn de punten die ik zeker wil onthouden uit deze week: