De eerste 2 rijlessen

Deze week, op dinsdag 29 en woensdag 30 mei, had ik mijn eerste rijlessen bij rijschool Mercator. Iedereen in Leuven zal de auto's van die rijschool wel kennen, want dat zijn die BMW 1 autootjes.

De vorige keer dat ik daar rijles gevolgd had, had ik Joe als begeleider. Ik kon daar toen niet erg goed mee opschieten
en ik dacht dat dat kwam omdat onze persoonlijkheden zo hard botsten. Maar nu ik erover nadenk is het misschien eerder dat ik met 8u rijles (4 lessen) toen niet genoeg had.
Deze keer neem ik 10 lessen (20 uur) en ik wordt begeleidt door de charmante Irena.

Hoewel het soms moeilijk is om mekaar te verstaan (Irena is oorspronkelijk uit Hongarije, maar woont al 30jaar in Belgie), staat haar werkwijze mij ten zeerste aan. Ze legt de lat expres heel hoog en mikt voor een feilloos examen zonder opmerkingen. Zo wil ik leren rijden! :)

Over de rijlessen zelf valt niet veel te zeggen, behalve de fouten die ik veel maak en de dingen die ik bijleer. Ik mag dan wel veel geoefend hebben met mijn eigen auto, er zijn toch dingen die ik blijkbaar verleerd ben.
Ik schrijf die dingen hier neer om ze zelf niet te vergeten en er op te letten als ik alleen begin rond te rijden.Ik zal het hier nog wel aanvullen als ik mij meer zaken herinner. Ondertussen heb ik (omdat ik niet exact meer wist hoe te vertrekken op een helling met de handrem methode) een andere blog gevonden met gelijkaardig materiaal:
http://d-vdb.blogspot.com/2005/09/rijlessen-in-rondom-asse.html