Vanalles wat

Ik ben de week begonnen met een mega-afwas. Foto's komen eraan...

Het is er uiteindelijk toch van gekomen. Ik heb deze week gebeld naar Mercator om rijlessen te nemen. Ik weet wel dat ik eens ergens ander rijlessen zou proberen, maar het blijft een feit dat Mercator de beste school (zou) zijn. Gelukkig voor mij geeft mijn vorige instructeur geen begeleiding meer voor rijbewijs B. Kostprijs: 1025 euro voor 20 uur. Ik begin 29 mei en eindig 26 juni.
Daarna mag ik zonder begeleider rondrijden voor 1.5 jaar :) Het belooft een toffe zomer te worden !

Bij Ekonomika is ondertussen het nieuwe praesidium verkozen en moesten er allerlei dingen aangepast worden op de server (zoals email adressen e.d.) Ik had mezelf beloofd om meer aan mezelf te denken ipv te zorgen dat anderen het makkelijk hebben. Maar dat plan is dus al omzeep. Ekonomika heeft nog steeds geen nieuwe systeembeheerder (of toch niemand die ik geschikt zou vinden)
Dus, in plaats van mij afzijdig te houden en dan te klagen dat ik te weinig erkenning krijg, zal ik zelf wat voor erkenning moeten zorgen. Een van de manieren om dat te doen is om mijzelf wat meer te betrekken, indien mogelijk.

Bij Medica krijg ik precies meer erkenning, terwijl ik toch veel minder doe daar ;) Maar misschien ligt het aan de mensen die ik daar ken. Een vriendin van Lijntje, Isabel, wou een T-shirt maken met een tekening op, maar die tekening moest in vectorformaat omgezet worden. Moelijk is dat eigenlijk niet, als ge de juiste tools hebt. Maar als ik vrienden (of vrienden van vrienden) kan helpen, dan doe ik da zonder probleem. Die tekening was eigenlijk niet zo hard een probleem, maar het Medica logo (wapenschild) wel. Blijkbaar bestaat dat logo in slechts 2 versies en beide versies zijn in een mottig lage resolutie. Daar was dus niks mee aan te vangen om een vectortekening van te maken. Ik heb dan maar gevraagd om wat T-shirts mee te brengen waar dat logo opstond, kheb die gefotografeerd in hoge resolutie en zo omgezet naar SVG.

Donderdagavond was er dan een politiek debat in het MTC op het hogeschoolplein. Aanwezig waren: Bart De Wever (NVA), Carl De Vlies (CD&V), Hugo Coveliers (VB), Boudewijn Bouckaert (Lijst De Decker), Stijn Bex (SP.A/Spirit) en een of ander trees van de VLD uit het kabinet van Fientje Moerman.

Het debat was (in tegenstelling tot het laatste politieke debat waar ik naartoe geweest was, waar alle kopstukken een stroman gestuurd hadden en die onderling blijkbaar over alles akkoord waren) verrassend intens. Spijtig van de lage opkomst. Het debat heeft enkel versterkt wat ik al wist over de huidige regering: 1 pot nat. Terwijl VLD en SPA met een vals lachje de commentaar van de andere partijen probeerden weg te lachen, vroeg ik mij af hoe ik hun gedrag moest beoordelen. Ik kwam (verkeerdelijk) tot de conclusie dat aangezien zij de "onverwijlde" splitsing van brussel-halle-vilvoorde niet hadden doorgevoerd, zij dus ook geen geloofwaardigheid hadden verdiend. Die conclusie bleek verkeerd nadat ik mij opnieuw heb ingelicht over de hele zaak. De "onverwijlde splisting" staat vermeld in het Vlaamse regeerakkoord, niet het federale. De commentaar op BHV blijft echter terecht, omdat op federaal niveau, de splitsing al 36 jaar moest rond zijn. Op 26 mei 2003 heeft het arbitragehof een arrest uitgevaardigd dat het organiseren van verkiezingen in BHV als ongrondwettelijk bestempeld. We zijn nu 4 jaar verder en de situatie is nog steeds niet opgelost. In mei 2005 was er een poging die op niks is uitgedraaid (en waar nota bene geprobeerd werd om een aantal extra rechten toe te kennen aan de Brusselaars/Walen ten koste van de Vlamingen). Meer info hier

Maar ik ben aan het afwijken. De trees van VLD bleef maar zeiken en probeerde een uitspraak te forceren bij de andere kopstukken, of al dan niet de werkloosheidsuitkering in de tijd moest beperkt worden. Nu lijkt mij zoiets een pietluttig detail in vergelijking met het bestuur van een gans land...

Gisteravond was ik in gesprek met Isabel over MSN en door een of ander bizar gesprek ben ik een uitdaging aangegaan om een groene babybel te vinden of te maken. Als ik die groene babybel dan heb, dan zal Isabel die op haar neus zetten en mag ik daar een foto van nemen. (Ik weet het, ik heb rare discussies). Ondertussen heb ik groene babybels gevonden in de GB (het zijn gewoon babybels met geitekaas ;) en er bestaan ook gele babybels.

Jullie kunnen binnenkort dus een foto verwachten van Isabel, met een groene babybel op haar neus ! :P

En last but not least, ben ik vandaag naar de Fnac geweest om een Nintendo Wii te kopen. Aangezien er daar meer volk aanwezig was dan op het laatste Britney Spears concert, ben ik maar naar de Game Mania gegaan. Ook daar waren de Wii's uitverkocht. Ik heb er dan maar eentje besteld en die komt deze week aan...