Een half dagje 1eBMW

Ik doe de stomste dingen als ik verlof heb (en waarom nie ? ik moet al serieus genoeg zijn overal anders)

Vandaag had ik afgesproken om in de namiddag mee les te volgen met 1e bach Biomedische Wetenschappen. Ik had al vanalles bij om te lezen: boeken, magazines en papers (zoveel zelfs dat de printer zonder papier zat), maar dat is overbodig gebleken.

Blijkbaar kon ik nog redelijk goed volgen... 't 2de semester is dan ook nog maar pas begonnen :)

Eerste les (celbiologie ofzo ? [Update 20070223: Moleculaire Biologie]) ging over de reproductie van DNA. Kheb er nooit bij stilgestaan wat daar allemaal komt bij kijken. Eerst wordt de dubbele helix van mekaar gerukt en dan stript een eiwit het helemaal los. Terwijl beide helften loskomen wordt er RNA aangemaakt en worden lussen en al dat soort stuff ongedaan gemaakt door 2 andere componenten. Al bij al veel werk voor een operatie door zoveel gebeurt. Het deed mij zowat denken aan een tekenfilmserie die ik ooit gekeken heb: "Het leven".

De tweede les was een les anatomie die vandaag ging over gladde spieren en skeletspierweefsel. Naast de belachelijk complexe terminologie die gebruikt wordt voor ongeveer vanalles, had de prof nog zijn eigen ideeen over spelling en rare zinsconstructies. Maar dat maakte de boel niet minder interessant...

Zoals zoveel zaken kan ik mij wel inbeelden dat ik al die lessen wil volgen om te weten hoe alles werkt. Maar om examen te doen over zoiets en dus al die termen vanbuiten te moeten leren ? Daar pas ik liever voor.

PS: proficiat lijntje met uw erdoorzijn !