Mohammed Bouazza

Ik heb hier zojuist een artikel gelezen in de Humo over de gebeurtenissen die leiden tot de dood van Mohammed Bouazza.

Blijkbaar was er in de nacht van 30 april op 1 mei een of ander incident waardoor Mohammed bedreigd werd door wat Belgen en toen weggevlucht is en in de Schelde is terechtgekomen.
Dat die Belgen Mohammed bedreigd hebben bewijst nog maar eens hoe tolerant we wel zijn in ons Belgenlandje...
Maar los daarvan: de politie werd op de hoogte gebracht dat er iemand in de Schelde gevallen was en die deden niks. Pas op 9 mei en nadat de zaak ge-escaleerd was naar de federale politie, werd er een zoekactie gestart en hebben ze zijn lichaam uit de Schelde opgevist. Uit meerdere getuigenissen blijkt dat de politie van Antwerpen hier zeer onbeschoft en onbehulpzaam geweest is. Ik vind dit een regelrechte schande. Als ze iets hadden gedaan was er een mensenleven gespaard geweest.

Beste burgemeester Janssens, misschien kunt ge is met een lange stok in uw politie-kot stoken en onderzoeken vanwaar die onwil komt ?
In Amerika staat er op elke politiewagen (volgens Hollywood) "To serve and protect". Wel, leer daar eens iets van. "To serve" betekent "Om te dienen" en "protect" betekent beschermen. Aan de kant van de Schelde staan terwijl er iemand verdrinkt en een getuige wegsturen omdat het middagpauze is, dat is niet ten dienste zijn van burgers. Mensen lastigvallen door elke 5 botten hun papieren te controleren en mensen bedreigen als ze getuigen, dat is niet ten dienste staan van burgers. En dan zwijg ik nog over het gedeelte waarin ze burgers moeten beschermen...

Nog enkele links:
http://www.indymedia.be/en/node/2462/1328
http://www.site.kifkif.be/forum/showthread.php?t=2813